top of page

גם רציני זה אופי


מיקרו-קופי רציני הוא מיקרו-קופי עם אופי

אין שום כלל שאומר שכולם צריכים להצחיק, להיות שנונים או להיות כיפיים. למעשה, זה יהיה אסון אם כולם ינסו להצחיק את המשתמשים שלהם ולהתחכם בכל מילה באתר או באפליקציה. הרשת תהפוך לקרקס, ולמשתמשים יהיה קשה מאוד להתמקד בתוכו, להבדיל בין המרכיבים שלו ולבצע את מה שהם רוצים מהר ובקלות ובלי שיטרידו אותם בכל המקומות הלא נכונים.

מיקרו-קופי מתחכם או משעשע שאין לו הצדקה באפיון השפה – חוטא למטרתו, למותג שהוא אמור לייצג וגם ללקוחות. יש מותגים שהם לא מצחיקים ולא צריכים להיות. יש מותגים שהתחכמות תהיה מנוגדת לגמרי לערכים שלהם. יש מותגים שאם הם ינסו להיות כיפיים – הם יאבדו את אמון הלקוחות. כן, גם אופי החלטי, רציני ותמציתי הוא אופי, והוא יכול להיות אפילו מעניין ומאתגר.

מה שחשוב הוא לא להניח הנחות מראש

למשל, אפליקציה שתומכת במעקב תזונה של חולי סוכרת יכולה לבחור להיות רצינית, בגלל העיסוק במחלה שפוגעת באיכות החיים של אנשים רבים. אבל אין להניח את זה מראש רק כי "מחלות זה עניין רציני". האפליקציה יכולה גם להיות מלאת הומור, דווקא כדי לעזור למשתמשים לצלוח את היומיום המאתגר שלהם בחיוך וברוח טובה. אף אחת מהאפשרויות לא "נכונה" יותר מהאחרת, שתיהן טובות אם נבחרו ועוצבו בתהליך מושכל (ואם יבוצעו היטב). זה נכון גם בעניינים פיננסיים כמו בנקאות (תראו את לאומי לעומת Pepper), ביטוח (תראו את הראל לעומת ביטוח ישיר) ופנסיה (נו, מי יהיה הראשון?), וגם בשירותי ממשלה, ואפילו במערכות מקצועיות.

אז איך יודעים מי אנחנו?

תלוי בחזון של המותג, במשימה שלו, בערכים ובקהל היעד. ההגדרות הבסיסיות האלה יכולות להביא לכך ששני אתרים שעושים בדיוק את אותו הדבר יישמעו אחרת לגמרי (ובדיוק בשביל זה עושים אפיון שפה).

ולסיום, מילה על איזון

גם אם החלטתם שהמותג שלכם כיפי, אל תתחכמו בכל מילה ומילה באתר, כי אתם תתישו את המשתמשים שלכם. השתמשו בהומור בחכמה והתאימו את השפה לכל הקשר ולכל סיטואציה. זכרו שיש סיטואציות שצחוק פשוט לא יתאים להן גם אם האפיון הכללי הומוריסטי. מצד שני, גם אם החלטתם שהמותג שלכם רציני ותמציתי, אל תחצו את הקו הדק שבין רצינות לניכור, כי אתם עדיין רוצים להיות שירותיים ונעימים ולראות דברים מעיניהם של המשתמשים.

פוסטים קשורים

הצג הכול
היה מעניין? גם אלה עוסקים באותו נושא
bottom of page