"המיקרו-קופי הפיח רוח חיים באתר ויצר שפה ייחודית שמאוד הזדהינו איתה.
הגולשים מרגישים שמישהו מדבר איתם ומלווה אותם בתהליך הרכישה"
(יואב גולן, מנכ"ל B4Upay)
מילים שנוגעות במשתמשים
מיקרו-קופי הוא המילים ושברי המשפטים בממשקים דיגיטליים, הקשורים ישירות לפעולה של המשתמשים: ההנעה שלפני הפעולה, ההנחיות המלוות את הפעולה, והתגובות שאחרי הפעולה. למשל, כפתורים, הסברים קצרים, הודעות שגיאה, הודעות אישור, מה שכתוב ליד השדות ובתוכם ועוד.
מטרתו של המיקרו-קופי היא להניע לפעולה, להנחות, לרגש כשצריך, להסיר חסמים שמעכבים את ביצוע הפעולה, לשפר את השמישות ואת ההמרות, ולפעמים גם להצחיק. הוא מחבר את המשתמשים למותג (engagement), מעשיר את החוויה ופותר חיכוכים עוד לפני שקרו.
בשני הסרטונים הקצרים שלמטה תוכלו לראות דוגמאות אמיתיות של מיקרו-קופי ולחוות בעצמכם את ההבדל שהוא עושה בממשקים. גם בממשק שלכם.
בשנת 2009 סיפר ג'ושוע פורטר (Porter) על תהליך תשלום שפיתח לאתר מכירות, שבו קיבל שגיאות חוזרות ונשנות הקשורות לכתובת של המשתמשים באתר. השגיאות התרחשו ב-10%-5% מהעסקאות, כך שנגרם נזק כלכלי. לבסוף החליט פורטר להוסיף משפט מעל לשדות הכתובת, ובו ביקש מהמשתמשים מפורשות להקליד את הכתובת המקושרת לכרטיס האשראי שלהם.
"בן לילה התחלנו לעשות יותר כסף", הוא מספר, "הבעיה נעלמה לחלוטין". פורטר שיתף עם קוראיו מחשבה שהתגלגלה אצלו כבר זמן מה: מילים קטנות, כשהן מופיעות במקום הנכון ובזמן הנכון, משנות לגמרי את חוויית המשתמש. בפוסט שכתב הוא גם נתן למילים האלה שם: מיקרו-קופי.
יוצאים לדרך
מתי? הכי טוב לכתוב את המיקרו-קופי של הממשק בין האפיון לעיצוב, אבל אפשר לעשות את זה בכל שלב, וגם אם האתר או האפליקציה כבר באוויר.
מי? אם יש לכם אנשי תוכן בצוות, הם יכולים לכתוב את המיקרו-קופי בעצמם, ואשמח להעביר להם סדנה מקיפה לפני שמתחילים. אם אין לכם כותבים, אשמח לכתוב לכם את המיקרו-קופי עם הכותבים והכותבות המצוינים של נמלה.
איך? לפני שנתחיל לכתוב, נאפיין את השפה של המותג שלכם, ואחר כך נשב יחד ונלמד היטב את כל המסכים. אחרי שנכיר היטב גם את השפה וגם את הממשק, נתחיל לכתוב את המיקרו-קופי, את מה שהמותג שלכם יגיד למשתמשים לאורך כל האינטראקציה ביניהם.
כמה? המחיר לכתיבת מיקרו-קופי נקבע לפי היקף התכולה, מספר המסכים, מורכבות התהליכים ועוד. בואו נדבר, אשמח להסביר עוד.